Aanmaakpapier Pellets Brander Verkooppunten & Links Download Contact Home

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER AANMAAKPAPIER

 

Vraag 1: In hoeverre beïnvloed het papier gezondheid en milieu?

Antwoord: Ruwe materialen: recyclebaar, vrij van petroleum en veilig in gebruik. Transport: Compact en met een gemiddeld gewicht. Makkelijk in te pakken.
Product: Niet-toxisch. Biologisch-chemisch afbreekbaar. Ecologisch-aangepast.
Gemakkelijk te behandelen. Afval: Brandt bijna helemaal. Geen gevaarlijk afval.

 

 

Vraag 2: Waarom is het product niet gemerkt als milieuvriendelijk?

Antwoord: Aanmaakpapier is geclassificeerd door het NSF als “GOOD ENVIRONMENTAL CHOICE” Dit is verwijderd toen het product opnieuw geclassificeerd werd van papier naar aanmaakproduct. Omdat er geen criteria zijn voor aanmaakproducten kan er geen toekenning van een milieuvriendelijk predikaat worden gedaan.

 

 

Vraag 3: Aanmaakpapier is gekozen als “Best in Test” in een aantal tijdschriften zoals het Zweedse “Allt om mat”. Welk voordeel heeft het gebruik van dit product?

Antwoord: "Allt om mat", 1998: Heel gemakkelijk in gebruik. Makkelijk op te bergen, neemt bijna geen ruimte in. Produceert snel een gloed. Makkelijk aan te steken. "Land", 1993 : Aanmaakpapier was zonder twijfel de winnaar. Produceert snel een egale gloed. Makkelijk in gebruik, en er is een minimale kans op ongelukken. "Aftonbladet - BRASEXTRA, 1987": Aanmaakpapier brandt en genereert zeer veel hitte waardoor het vuur goed blijft.

 

 

Vraag 4: Elk jaar zijn er ongelukken met kinderen die vloeibare aanmaakgel drinken. Ook branden veel mensen zich elk jaar door het gebruik van vloeibare vuur aanmaakstoffen. Zijn er ongelukken bekend die in relatie staan met Aanmaakpapier?

Antwoord: Er is vooralsnog géén ongeluk geregistreerd sinds de introductie in 1983.

 

 

Vraag 5: Zijn er andere toepassingen voor Aanmaakpapier behalve het aansteken van barbeque en houtvuren?

Antwoord: Aangezien Aanmaakpapier veel hitte genereert, is het product ook zeer geschikt voor het aansteken van pellets.

 

 

Vraag 6: Verschillende concurrerende aanmaakproducten bevatten paraffine terwijl Aanmaakpapier stearine bevat. Wat is het verschil tussen paraffine en stearine?

Antwoord: Paraffine wordt gemaakt van ruwe petroleum. Dit betekent dat het verbranden van producten die paraffine bevatten bijdragen aan een toename van fossiele koolstof in de biosphere en dat komt niet overeen met de visie van duurzame ontwikkeling. Stearine (stearic acid) dat het ruwe bouwstof is in Hammarö Aanmaakpapier is enkel en alleen gemaakt van vernieuwbare stoffen.

 

 

Vraag 7: Hoe lang brand Aanmaakpapier?

Antwoord: Aanmaakpapier brandt en genereert hitte voor ongeveer 5 tot 7 minuten. De duur van het branden is echter niet belangrijk. Belangrijk is dat het product zoveel hitte genereert dat datgene wat moet branden ook vlam vat. Er zijn verbrandingsproducten die langer branden maar een slechter resultaat opleveren.

 

 

Vraag 8: Is Aanmaakpapier geurvrij?

Antwoord: Nee, Aanmaakpapier ruikt naar een beetje naar kaarsvet.

 

 

Vraag 9: Om de barbecue aan te steken met Aanmaakpapier worden 2-4 strippen over het houtskool verspreid. Druk de strippen naar beneden zonder ze volledig onder te drukken. Waarom is het belangrijk dat de strippen niet helemaal bedekt zijn?

Antwoord: Als ze volledig bedekt zijn is er niet genoeg zuurstof voor ontbranding. Hierdoor zal er rook onstaan.

 

 

Vraag 10: Hoeveel Aanmaakpapier is er nodig om een houtvuur aan te steken?

Antwoord: Een halve tot een hele strip.
De hoeveelheid hangt af van de droogte van het hout.

 Aanmaakpapier

Het Product
Instructies
Product spec.
FAQ
Download
 

 Haardware, Nederland. Tel. +31 50 309 1035, KvK 04074759 Drenthe, haardware@home.nl